پروژه کارآفرینی تولید چسب عایق بندی خودرو

دسته بندي : کارآفرینی » تولیدی
پروژه کارآفريني توليد چسب عايق بندي خودرو در 44 صفحه ورد قابل ويرايش


1- 1 مقدمه :

هر چند از چسب در صنعت ، مخصوص آبنوس کاران و صحافان و بيشتر براي چسباندن قطعات چوبي و يا اشياي کاغذي بود. اما به تدريج دامنه کاربرد آن گسترش يافت. به طوري که امروزه به جاي استفاده از ميخ ، پيچ ، بست ، لولا و... براي اتصال قطعات فلزي ، چوبي ، کائوچويي ، ... از بخاري گرفته تا تهيه اسباب بازي , صنايع مونتاژ و حتي برخي از قسمتهاي هواپيماهاي مافوق صوت , از چسب‌هاي گوناگون و ويژه‌اي که به روش سنتزي تهيه مي‌شوند , استفاده مي‌شود.

سابقه استفاده از چسب توسط انسان را مي‌توان در واقع از عصر سنگ و دوران غارنشيني در تهيه تير و کمان و يا نقاشي حيوانات غول پيکر بر روي تخته سنگها با استفاده از رنگدانه‌ها دانست. بدون شک ، خون نخستين ماده‌اي بود که بشر از آن به عنوان چسب استفاده مي‌کرد که البته کيفيت خوبي نداشت و متداول نشد. به تدريج بشر به وجود مواد چسب دار طبيعي پي برد و استفاده از آنها را آموخت.در واقع اولين ماده چسب دار که بطور گسترده مورد استفاده قرار گرفته بود، مواد نشاسته‌اي ، قندي ، صمغ‌ها ، و شيره‌هاي برخي از گياهان بود.

مثلا روميان از سقز (ماده چسبدار و صمغي که از درختان برگ سوزني نظير سرو و کاج و يا درخت صنوبر ترشح مي‌شود) در صنعت کشتي سازي استفاده مي‌کردند. به تدريج مواد ديگري مانند موم ، عسل و يا مواد ژله مانندي از ماهي ، شاخ حيوانات يا شير و تخم مرغ بکار گرفته شده بعدها ، با پيشرفت صنايع و استخراج و پالايش نفت ، از قير و قطران چوب و ... به عنوان چسب استفاده به عمل آمد. اگر چه کائوچوي طبيعي (شيوه لاتکس) از مدتها قبل شناخته شده بود، اما چون حلال مناسبي براي آن موجود نبود، کاربردي به عنوان ماده چسبي پيدا نکرد تا اينکه با دستيابي به روغن‌هاي نفتي که کائوچو را در خود حل کرده و مايع چسبناکي را به وجود مي آورند، کاربرد آن به عنوان ماده چسبي متداول شد.

1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

توليد چسب عايق بندي خودرو



محل اجرا :





1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

توجه به خودکفايي اين صنعت و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که توليد چسب عايق بندي خودرو مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعاليت هاي صنعتي اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.







1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .



1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 11 نفر ميباشد .



تاريخچه و سابقه مختصر طرح :

از چسبها براي اتصال دادن پلاستيکها، چوبها، کاغذ، سراميک و فلزات استفاده فراواني مي‌شود. خاصيت چسبانندگي يک بسپار به نيروهاي چسبندگي آن بستگي دارد. بعضي از بسپارها به خاطر داشتن گروههايي با جاذبه‌هاي واندروالسي بيشتر چسبندگي خوبي دارند. بسپارهايي که چسبندگي خوبي نداشته باشند با افزودن يک اسيد آلي يا موادي که گروههايي با جاذبه واندروالسي دارند، به صورت قابل اتصال در مي‌آيد. براي هر ماده‌اي با توجه به جنس و ساختار و نوع استفاده بايد چسب مناسبي انتخاب کرد.



نيروهاي چسبندگي

دو نيرو در مکانيسم اتصال چسبها دخالت دارد که عبارت‌اند از نيروهاي واندروالنسي و پيوندهاي شيميايي. نيروهاي واندروالسي اساس اکثر فرايندهاي چسبندگي هستند. اين نيروهاي جاذبه بين چسب و جسم مورد نظر عمل مي‌کنند. پيوندهاي شيميايي قويترين نوع چسبندگي را ايجاد مي‌کنند. اين نوع اتصال وقتي رخ مي‌دهد که جسمي که چسب روي آن استفاده مي‌شود داراي گروههاي شيميايي واکنش دهنده با چسب باشد.

برخي از گروههاي شيميايي در پديد آوردن نيروهاي واندروالسي خيلي مؤثر هستند و در صورت وجود در چسب يا جسم مورد نظر سبب ايجاد پيوند خوبي مي‌شوند. از اين گروهها مي‌توان گروههاي نيتريل، هيدروکسيل، کربوکسيل و آميد را نام برد.



کشش سطحي

براي ايجاد چسبندگي بين چسب و جسم لازم است که مواد با يکديگر تماس پيدا کنند. در اين حالت کشش سطحي تماس چسب با جسم جامد را کنترل مي‌کند. تمام مواد داراي نيروهاي سطحي هستند که در مايعات کشش سطحي و در جامدات به انرژي سطحي معروفند. کشش سطحي عامل ايجاد قطره در يک مايع است.

اگر انرژي سطح در جامد بيشتر از کشش سطحي مايع باشد، قطره چسب پخش شده و در سطح جسم جامد پخش و باعث خيس شدن و بهترشدن چسبندگي مي‌شود. بنابراين با افزايش انرژي سطحي جامد و يا با کاهش کشش سطحي مايع مي‌توان خيس شدن سطح جامد را بهبود بخشيد.

کشش سطحي بحراني کشش سطحي بحراني، کشش سطحي لازم براي خيس کردن سطح جامد است. کشش‌هاي سطحي بحراني فلزات تميز و اکسيدهاي فلزي بيشتر از کشش سطحي مواد آلي و آب است و بسپارهاي آلي جامد کشش سطحي بحراني کمتر از آب دارند. تشکيل اتصال با پلي اتيلن، CFCها و سيليکونها به علت کمتر بودن کشش سطحي بحراني آنها از کشش سطحي بحراني اکثر چسبها به دشواري صورت مي‌گيرد.



آماده سازي سطح براي چسبندگي (ايجاد اتصال)

براي بالا بردن استحکام يک اتصال، ايجاد يک سطح تميز لازم است. زيرا تميزي سطح باعث افزايش کشش بحراني سطح و پخش شدن بيشتر چسب و در نتيجه افزايش چسبندگي مي‌شود. براي آماده سازي سطح فلزات بايد سطح جسم عاري از گريس و روغن باشد. اکسيدهاي سطح جسم را به‌وسيله ترجيحا روشهاي شيميايي مثل استفاده از محلول اسيد کروميک مي‌توان پاکسازي کرد.

همچنين در اثر ترکيب کروماتها با سطح جسم، ماده در برابر اکسايش محافظت مي‌شود و رطوبت نمي‌تواند به داخل نفوذ کرده و باعث تخريب سطح تماس فلز و چسب شود (براي زدودن اکسيدها از سطح فلز مي‌توان از روش سايش مکانيکي هم استفاده کرد). آلودگي هوا و رطوبت مي‌تواند باعث کاهش اتصال پذيري و همچنين کاهش استحکام اتصالات بين چسب و سطح مورد نظر شود.



مراحل صدور توسعه طرح :

1- تکميل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضي) و ارسال به مديريت.

2- ارجاع به دبيرخانه صدور مجوز جهت بررسي و اظهار نظر و بازديد کارشناسان (کارشناس تخصصي ) با هماهنگي روساي ادارات تخصصي.

3- دبيرخانه صدور مجوز پس از تائيد ادارات تخصصي در کمسيون بررسي طرحها مطرح مي نمايد و در صورت عدم تاييد کمسيون به شهرستان و متقاضي اعلام مينمايد و در صورت تاييد از ادارات ذيربط استعلام مي نمايد.

4- ارجاع به اداره تخصصي جهت بررسي طرح توسعه.

5- ارجاع به دبيرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تاييد مدير.

6- ارسال رونوشت به بخشهاي و ادارات تخصصي و سازمانهاي ذيربط.

گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از محل توليد چسب عايق بندي خودرو

بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز توليد چسب عايق بندي خودرو به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در محل پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش صنعت نيز که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي و استفاده از شيوه هاي نوين صنعتي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .
دسته بندی: کارآفرینی » تولیدی

تعداد مشاهده: 1231 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 44

حجم فایل:517 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: