پروژه کارآفرینی کارگاه تولید اسانس های گیاهی

دسته بندي : کارآفرینی » صنایع غذایی
پروژه کارآفريني کارگاه توليد اسانس هاي گياهي در 35 صفحه ورد قابل ويرايش


فهرست مطالب

عنوان شماره صفحه

خلاصه طرح :............................................................................................................................................................. 3



فصل اول - کليات............................................................................................................................................. 4

1- 1 مقدمه :.............................................................................................................................................................. 5

1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :.................................................................................................................. 7

محل اجرا :.................................................................................................................................................................. 7

1 – 3 – مشخصات متقاضيان :................................................................................................................................. 7

1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :.................................................................................................................... 7

مجوز هاي قانوني :..................................................................................................................................................... 8

مراحل صدور جواز تاسيس :..................................................................................................................................... 8

شرايط عمومي متقاضيان ( اعم از اشخاص حقيقي يا حقوقي ) دريافت جواز تاسيس............................................ 8

1- اشخاص حقيقي................................................................................................................................................. 8

2- اشخاص حقوقي................................................................................................................................................. 9

مدارك مورد نياز:........................................................................................................................................................ 9

اصلاحيه جواز تاسيس :........................................................................................................................................... 10

تعريف:...................................................................................................................................................................... 10

صدور پروانه بهره برداري :..................................................................................................................................... 10

مراحل صدور توسعه طرح :..................................................................................................................................... 11



فصل دوم - روش انجام کار.................................................................................................................... 12

گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :.................................................. 13

بازديد از کارخانه توليد اسانس هاي گياهي............................................................................................................. 13

جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :........................................................................................... 13

فهرست تجهيزات و ماشين آلات مورد نياز و برآورد قيمت آنها :........................................................................ 14

مشخصات نيروي انساني مورد نياز از لحاظ مفيد بودن و توانايي کار (ارقام به ميليون ريال) :............................ 15

روشهاي بازاريابي و تبليغات جهت ( جهت فروش کالا ).................................................................................... 15



فصل سوم - امور مالي طرح..................................................................................................................... 16

جدول 1 اسامي و کد آيسيک محصولات اين طرح................................................................................................ 17

جدول 2 انواع اسانس (توليد سالانه بيش از 1000 تن) – سال 2004................................................................ 17

نمودار 1 انواع اسانس (توليد سالانه بيش از 1000 تن) – سال 2004............................................................... 18

جدول 3 انواع اسانس (توليد سالانه کمتر از 1000 تن) – سال 2004............................................................... 18

نمودار 2 انواع اسانس (توليد سالانه کمتر از 1000 تن) – سال 2004............................................................... 19

جدول 4 درصد توليد انواع اسانس در مناطق مختلف جهان................................................................................. 20

نمودار 3 درصد توليد انواع اسانس در مناطق مختلف جهان................................................................................. 21

جدول 5 واحدهاي توليد کننده انواع اسانس......................................................................................................... 22

ادامه جدول 5.......................................................................................................................................................... 23

جدول 6 روند ظرفيت توليد اسانس در سال هاي 1384- 1379........................................................................ 23

جدول 7 واحدهاي در دست اجراي انواع اسانس.................................................................................................. 23

جدول 8 ميزان واردات اسانس هاي طبيعي - تن.................................................................................................. 24

جدول 9 ميزان عرضه و تقاضاي انواع اسانس - تن............................................................................................... 24

نمودار ميزان تقاضاي انواع اسانس در ايران........................................................................................................... 25

جدول 10 سرانه مصرف اسانس - گرم.................................................................................................................. 25

جدول 11 ميزان صادرات اسانس هاي طبيعي - تن.............................................................................................. 26

شکل تقطير با بخار آب و توليد اسانس................................................................................................................... 26

جدول 12 هزينه خريد زمين (ميليون ريال)........................................................................................................... 27

جدول 13 آماده سازي محوطه (ميليون ريال)........................................................................................................ 27

جدول 14 هزينه احداث ساختمان هاي بخش صنعتي و غير صنعتي (ميليون ريال)............................................ 27

جدول 15 کل هزينه تاسيسات زيربنايي (ميليون ريال).......................................................................................... 28

جدول 16 وسايل حمل و نقل و اداري مورد نياز در طرح (ميليون ريال)............................................................. 28

جدول 17 مشخصات و قيمت مايشن آلات (ميليون ريال)................................................................................... 29

جدول 18 هزينه هاي قبل از بهره برداري (ميليون ريال)...................................................................................... 29

جدول 19 کل هزينه هاي سرمايه گذاري ثابت (ميليون ريال)............................................................................... 30

جدول 20 برآورد هزينه تامين مواد اوليه مصرفي (ميليون ريال)........................................................................... 30

جدول 21 نيروي انساني......................................................................................................................................... 31

جدول 22 ميزان مصرف ساليانه آب ، برق و گاز.................................................................................................. 31

جدول 23 جمع بندي نهايي اسانس گياهي - تن................................................................................................... 32



فصل چهارم - جمع بندي – نتيجه گيري و پيشنهادات................................................................ 33

نتايج حاصله از اجراي طرح :.................................................................................................................................. 34











خلاصه طرح :

در اين طرح به بررسي توليد اسانس هاي گياهي پرداخته شده است ، براي بررسي طرح از روش هاي آماري و اقتصادي و برآورد هاي مالي استفاده شده است ، اين طرح شامل چهار فصل ميباشد ، فصل اول به بيان کلياتي از قبيل مقدمه ، تاريخچه ، مجوز هاي قانوني مورد نياز ، وضعيت بازار ، ميزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بيان روش انجام کار پرداخته است ، بازديد از واحد کاري مشابه ، نيروي انساني ، نحوه تامين سرمايه و ... از جمله عناوين موجود در اين فصل ميباشد ، فصل سوم به بررسي طرح از ديدگاه اقتصادي پرداخته است ( طرح توجيهي يا BP ) ، عناويني از قبيل نيروي انساني مورد نياز ، ميزان سرمايه گذاري ، مواد اوليه مورد نياز ، ماشين آلات مورد نياز و ... از جمله عناوين موجود در اين فصل ميباشد ، در نهايت فصل چهارم به بيان نتيجه اجراي طرح مي پردازد .



1 مقدمه :

بزرگترين معجزه گل ها و گياهان و ميوه هاي متنوع دارويي اين است که چنانچه مطابق دستور پزشک مصرف شوند ، هيچگونه عواض جانبي نداشته و به دنبال درمان يک بيماري باعث بيماري ديگري نمي شود و به همين دليل بايد از انهدام کامل گياهان دارويي پيشگبري شود .

در صورتيکه اين طرح به مرحله اجرا برسد اسانس هاي طبيعي ، جوهر اصلي گياه و طبيعت در اختيار مردم گذاشته مي شود که با اين کار بهترين راه استفاده سريع ، موثر و اقتصادي از گياه معطر و در قلمرو دارويي ، غذايي ، بهداشتي و آرايشي صورت مي پذيرد و در عين حال مردم را از مصرف مواد شيميايي مشابه و مضر بي نياز مي کند .

گياه شناسان معتقدند که روغن هاي فرار يا اسانس ها مواد زائد گياهي هستند که خواص بيولوژيکي ندارند ، بعضي ديگر معتقدند که روغن هاي فرار گياه ، باعث جذب حشرات مفيد بر روي گياه گرديده و اين رهگذر کمک بزرگي به عمل گرده افشاني مي نمايد .





اسانس ها يا روغن هاي اساسي (Essential Oil) ترکيبات روغني فرار هستند که از بخش هاي کختلف گياهان معطر مانند برگ ، پوست ، گل ، ميوه ، دانه و ريشه گرفته مي شوند .

از نظر شيميايي اغلب اين مواد هيدروکربورهاي نوع ترپني هستند و قابليت صابوني شدن ندارند . برخي از آنها حاوي يک ماده خالص هستند مانند روغن کاج (Winter green) که حاوي ماده خالص متيل ساليسيلات است و در ساخت پمادهاي مسکن درد استفاده مي شود ولي برخي مخلوط چند ماده هستند مانند روغن ترپنتين (پنتن و دي پنتن) . گاهي اسانس ها حاوي يک ماده رزيني در يک حلال هستند که به آنها الئورزين (Oleoresins) يا بالزام (Balsams) مي گويند . از نظر شکل ظاهري ، اسانس ها ماده اي تقريباً بي رنگ و داراي بوي قوي بوده که در تماس با هوا کدر مي شوند . چگالي اغلب آنها بين 1/1 – 0.85 مي باشد .

اسانس ها محلول در الکل ، دي سولفيد کربن ، تترا کلرو کربن ، کلرو فرم ، اترهاي نفتي و روغن هاي چرب هستند . اغلب در آب نامحلول بوده به جز بعضي از آنها که در آب کم محلول اند .

نقطعه اشتعال اسانس هاي طبيعي حدود 60 – 70 درجه سانتيگراد و ضريب شکست نوري اين مواد حدود 4/1 مي باشد .

از ويژگي هاي اصلي روغن هاي فرار قابليت تقطير و فاسد نشدن آنها است که اين دو مشخصه مي تواند روغن هاي فرار (اسانس) را از روغن هاي پايدار (استرهاي اسيد چرب) متمايز نمايد .

بسته بندي اسانس معمولاً در ظروف شيشه اي و يا پلي اتيلن بوده ولي در مورد اسانس هاي طبيعي گران قيمت بسته بندي شيشه اي ترجيح داده مي شود .

قسمت اعظم گياهان دارويي که در گذشته مورد استفاده قرار گرفته اند و هنوز هم در اکثر نقاط مصرف مي شوند به صورت (خودرو) مي باشند . ولي بعد از شناخت اسانس (مواد موثر) موجود در اين گياهان و تشخيص کيفي و کمي اين مواد ، گياهان فوق را بايد بيشتر به صورت کشت شده در داروسازي و پزشکي مورد استفاده قرار دهند . استفاده از گياهان دارويي به دو صورت ممکن مي باشد ، يا آنها را بدون هيچگونه تغييري مصرف مي کنند و يا اينکه اسانس آنها را استفاده مي نمايند .

اغلب اسانس ها را از منابع طبيعي به دست مي آورند . تا کنون توانسته اند از 87 تيره اسانس تهيه نمايند .



1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

توليد اسانس هاي گياهي



محل اجرا :





1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 31 نفر ميباشد .

مجوز هاي قانوني :

تعريف: جواز تاسيس مجوزي است که جهت احداث ساختمان ، تاسيسات و نصب ماشين آلات بنام اشخاص حقيقي و حقوقي در زمينه صنايع تبديلي و تکميلي بخش کشاورزي (زراعي ، باغي ، شيلاتي ، دام و طيور، جنگل و مرتع) صادر ميگردد.



مراحل صدور جواز تاسيس :

1- پذيرش درخواست متقاضي صدور جواز تأسيس فعاليتهاي صنعتي و تكميل پرونده توسط مديريت جهاد كشاورزي شهرستان و يا مديريت صنايع كشاورزي و روستائي استان .

2- بررسي پرونده از نظر مدارك و تطبيق با مصاديق والويتهاي سرمايه گذاري در واحد صدور مجوز مديريت صنايع كشاورزي و روستائي .

3- تكميل پرسشنامه جواز تاسيس ( فرم شماره يك ) توسط متقاضي

4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره يك به اداره مربوطه بمنظور بررسي ، اصلاح و تائيد فرم پرسشنامه جواز تاسيس با استفاده از اطلاعات طرحهاي موجود ، طرحهاي تيپ و تجربيات كارشناسي و ارجاع پرونده به مديريت .

5- ارجاع پرونده توسط مديريت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسيس .

گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از کارخانه توليد اسانس هاي گياهي

براساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از کارخانه توليد اسانس هاي گياهي به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در کارخانه پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش صنعت و در توليد اسانس هاي گياهي استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي يکي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .
دسته بندی: کارآفرینی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 1261 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 35

حجم فایل:767 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: